Διαγωνισμός Minecraft στον Πειραιά

Τώρα η ασφάλεια είναι στο χέρι σου….και γίνεται παιχνίδι. Έτοιμος να ζήσεις την περιπέτεια;

Κάνε τώρα εγγραφή! Παίξε Minecraft στους δρόμους του Πειραιά και κέρδισε Xbox και άλλα υπέροχα δώρα!

Ένα παιχνίδι “Κλέφτες και Αστυνόμοι” στον πραγματικό και στον ψηφιακό κόσμο.

Εσύ θα τα καταφέρεις;

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός Minecraft στον Πειραιά!

👏Συγχαρητήρια στους νικητές και όλους τους διαγωνιζόμενους.

Οι 2 μεγάλοι νικητές είναι:

🥇1ο παιχνίδι: ο χρήστης με username themis2008

🥇2ο παιχνίδι: ο χρήστης με username higuita816

Ο νικητής του κάθε παιχνιδιού θα πάρει από ένα Microsoft Xbox Console καθώς και ένα αναμνηστικό βραβείο για τη νίκη του.

ℹ️ Πληροφορίες για την κλήρωση.

Επίσης οι τυχεροί της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 06/12/2021 είναι:

🎁Ο μεγάλος τυχερός της κλήρωσης για ένα Microsoft Xbox Console είναι ο χρήστης με το username SYLVANA

🎁 Οι δέκα τυχεροί που κέρδισαν από ένα Mi smart band 6 είναι οι χρήστες με username:

 1. CrudeDragon
 2. Aggelso
 3. tjnick09
 4. cr05
 5. McpcmLADOPITA
 6. KruzziSesh
 7. alexandros9901
 8. Jimmy2021
 9. smathio
 10. manos10chori


🎁 Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν ένα Data Blocker Privacy Kit σαν αναμνηστικό δώρο συμμετοχής.

Πληροφορίες για τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο παραλαβής των δώρων και των αναμνηστικών θα σταλούν με e-mail έως 10/12/21.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας!

Γράψου τώρα και κέρδισε!

Κάνε τώρα εγγραφή και παίξε Minecraft στους δρόμους του Πειραιά! Κέρδισε πλούσια δώρα και διασκέδασε ψηφιακά στην πόλη σου!

Αν έχετε απορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω τις σχετικές οδηγίες εγγραφής.

Minecraft© - Κλέφτες & Αστυνόμοι στον Πειραιά

Για πρώτη φορά το Minecraft διαδραματίζεται στην πόλη του Πειραιά! Όλη η δράση του παιχνιδιού στις γειτονιές της πόλης σου!

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τη Space Hellas έχει δημιουργήσει στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος BeSecure-FeelSecure (BSFS), το ψηφιακό αντίγραφο του Πειραιά στο διάσημο παιχνίδι Minecraft.

Ένα cyber-physical παιχνίδι «Κλέφτες και Αστυνόμοι» όπως δεν το έχεις ξαναζήσει!

Δώρα Διαγωνισμού | Εδώ όλοι κερδίζουν!

microsoft xbox
xiaomi smart band

2x Microsoft Xbox Consoles

Ο νικητής θα κερδίσει ένα Xbox και ένα αναμνηστικό βραβείο συμμετοχής. Ένα ακόμη Xbox θα κληρωθεί στους συμμετέχοντες.

10x Activity trackers

Σε 10 τυχερούς θα κληρωθeεί από ένα activity tracker Xiaomi Mi Smart Band 6.

500x Safety Sets

Όλοι οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν από ένα data blocker privacy kit.

Πως Παίζεται

Το σενάριο του παιχνιδιού εμπλέκει τόσο ανθρώπους του πραγματικού κόσμου όσο και παίκτες του Minecraft στον ψηφιακό κόσμο. Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν πολίτες που συμμετέχουν στο παιχνίδι μέσω του CURiM, της εφαρμογής που αναπτύσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BSFS. Στον ψηφιακό κόσμο βρίσκεστε όλοι εσείς, οι παίκτες του Minecraft.

Στο παιχνίδι μας, ένας από τους πολίτες παίζει το ρόλο του «κλέφτη». Αυτός κινείται στους δρόμους του Πειραιά με το «κλεμμένο» αντικείμενο (το οποίο φέρει πάνω του ειδικό Bluetooth αισθητήρα) και η παρουσία του μεταφέρεται στον ψηφιακό κόσμο του Minecraft, ο οποίος είναι ένα αντίγραφο του Δήμου Πειραιά.

Οι παίκτες του ψηφιακού κόσμου προσπαθούν να εντοπίσουν το κλεμμένο αντικείμενο στους δρόμους του Minecraft , παίρνοντας στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο.

Κάθε φορά που το κλεμμένο αντικείμενο έρχεται σε κοντινή απόσταση στον πραγματικό κόσμο με κινητή συσκευή που έχει την εφαρμογή CURiM, χτίζεται στον ψηφιακό κόσμο, στο αντίστοιχο σημείο, μια δέσμη φωτός η οποία είναι ορατή στον ουρανό του Minecraft . Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις δέσμες φωτός, οι παίκτες του Minecraft καλούνται να εντοπίσουν τελικά το κλεμμένο αντικείμενο.

Οι παίχτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι Minecraft που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στις 05/12/2021. Ώρα εκκίνησης 11:00.

Οι παίχτες θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό έως και την Παρασκευή 03/12/2021 και ώρα 23:59 για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι Minecraft που θα πραγματοποιηθεί στις 05/12/2021 και ώρα 11:00.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ MINECRAFT ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

1. Ο Δήμος Πειραιά μέσω του προγράμματος BeSecure-FeelSecure (καλούμενος εφεξής, για χάρη συντομίας, BSFS), διοργανώνει προωθητική ενέργεια (καλούμενη εφεξής, για χάρη συντομίας, Διαγωνισμός) υπό τους ακόλουθους όρους:

2. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά πρόσωπα που θα πραγματοποιήσουν εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.bsfs-piraeus.eu/minecraft/ συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία της φόρμας εγγραφής. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μόνον τα φυσικά πρόσωπα που πραγματοποίησαν εγγραφές κατά την περίοδο 10η Νοεμβρίου έως και 3η Δεκεμβρίου 2021 και οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι Minecraft που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά την 5η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα εκκίνησης 11:00. Εξαιρούνται από το δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι του έργου BSFS και οι συνδεόμενοι με αυτούς με σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, όπως επίσης και οι σύζυγοι και συγγενείς αυτών μέχρι πρώτου βαθμού εξ’ αίματος.

3. Ως Διάρκεια του Διαγωνισμού ορίζεται η περίοδος από 10/11/2021 έως και 05/12/2021.

4. Τα Δώρα του Διαγωνισμού είναι:

 • Δύο (2) Microsoft Xbox Consoles
 • Δέκα (10) Activity trackers Xiaomi Mi Smart Band 6
 • Πεντακόσια (500) data blocker privacy kit

Ο νικητής θα κερδίσει ένα Xbox και ένα αναμνηστικό βραβείο συμμετοχής. Ένα ακόμη Xbox θα κληρωθεί στους συμμετέχοντες. Σε 10 τυχερούς θα κληρωθεί από ένα activity tracker Xiaomi Mi Smart Band 6. Ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν από ένα data blocker privacy kit.

5. Διαδικασία Συμμετοχής στον Διαγωνισμό: Οποιοσδήποτε πραγματοποιεί εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.bsfs-piraeus.eu/minecraft/ συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό του, το e-mail του καθώς και το επιθυμητό όνομα χρήστη (username), από την 10η Νοεμβρίου έως και την 3η Δεκεμβρίου 2021, θα μπορεί να συμμετέχει στον Διαγωνισμό συμμετέχοντας στο παιχνίδι Minecraft που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στις 05/12/2021 και ώρα εκκίνησης 11:00. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής κατά τη χρονική περίοδο 10/11/2021 έως και 03/12/2021, που αποδεικνύεται και πιστοποιείται με την αποστολή του σχετικού μηνύματος εγγραφής, καθώς και η είσοδός στο server που θα φιλοξενεί το παιχνίδι στις 05/12/2021 και ώρα εκκίνησης 11:00. Η κλήρωση θα γίνει με βάση τον αύξοντα αριθμό εγγραφής τον οποίο λαμβάνει αυτόματα κάθε αίτηση.

6. Η Κλήρωση του Διαγωνισμού από την οποία θα προκύψουν οι νικητές του Διαγωνισμού και δικαιούχοι των δώρων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6η Δεκεμβρίου 2021, στο δημαρχείο του Δήμου Πειραιά. Η κλήρωση θα διενεργηθεί από τον υπεύθυνο του έργου ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟ. Για τις ανάγκες της κλήρωσης θα δημιουργηθεί διακριτή βάση δεδομένων η οποία θα περιλαμβάνει τους προτυπωμένους αριθμούς εγγραφής που αφορούν στις εγγραφές με δικαίωμα συμμέτοχής, τα πλήρη στοιχεία των συμμετεχόντων καθώς και έναν αύξοντα αριθμό. Τα δεδομένα της βάσης θα αφορούν στο χρονικό διάστημα που είναι σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός, δηλαδή από 10/11/2021 έως και 05/12/2021.

7. Μετά την κλήρωση και εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αυτή, οι νικητές θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν υποδείξει κατά την εγγραφή τους, προκειμένου να ενημερωθούν και να προσκομίσουν εντός 7 εργάσιμων ημερών τα πλήρη στοιχεία τους (ταυτότητα). Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για την παραλαβή του δώρου. Η επιλογή οποιουδήποτε από τους τυχερούς νικητές της κλήρωσης του διαγωνισμού, μπορεί να ακυρωθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, ακόμα και σε αυτό της παράδοσης και παραλαβής των δώρων, για τους εξής λόγους:

(α) Εάν η προσπάθεια επικοινωνίας μαζί του στα στοιχεία που έχει υποδείξει στο BSFS, για την παραλαβή του δώρου του, εντός της παραπάνω προθεσμίας των επτά (7) εργασίμων ημερών από την ημέρα της ανάδειξης των νικητών, αποβεί άκαρπη.

(β) Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν προσέλθει για την παραλαβή του δώρου του μέσα σε ένα (1) μήνα από την συμφωνηθείσα ημέρα.

(γ) Εάν δεν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ταυτοποίηση του με τα στοιχεία της κλήρωσης.

8. Σε περίπτωση ακύρωσης ενός νικητή, θα επιχειρείται επικοινωνία με τους κατά σειρά επιλαχόντες.

9. Για την παραλαβή του Δώρου οι νικητές θα πρέπει να υπογράψουν σχετική δήλωση αποδοχής του δώρου και να παράσχουν τα πλήρη στοιχεία που θα τους ζητηθούν καθώς και να υπογράψουν κάθε απαραίτητο εκ του νόμου δικαιολογητικό προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση των δώρων στο όνομά τους.

10. Το BSFS δικαιούται να μην αποδώσει δώρο σε νικητή σε περίπτωση που αυτός δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον Διαγωνισμό ή δεν τηρήσει τους κανόνες του παιχνιδιού και χρησιμοποιήσει επαυξημένες ιδιότητες για να κερδίσει. Σε αυτήν την περίπτωση, το δώρο θα δοθεί στους διαγωνιζόμενους μετά από κλήρωση.

11. Η παράδοση του δώρου θα γίνει σε ημερομηνία αμοιβαίας αποδοχής. O τόπος και ο τρόπος παράδοσης καθορίζεται από το BSFS.

12. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το BSFS για τυχόν άμεσες ή έμμεσες ζημίες, δαπάνες και έξοδα που μπορεί να προκύψουν από τυχόν διακοπή του Διαγωνισμού ή από δυσλειτουργία ή οποιαδήποτε άλλη αιτία σχετικά με τα Δώρα του Διαγωνισμού.

13. Οι νικητές δεν έχουν δικαίωμα εξαγοράς του δώρου με χρήματα. Το δώρο είναι προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται ή εκχωρείται από τον κληρωθέντα προς οιονδήποτε τρίτο.

14. Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά τη λήξη της περιόδου εγγραφής στο Διαγωνισμό, την Παρασκευή 03/12/2021 και ώρα 23:59, ή μετά από τυχόν σύντμηση της χρονικής διάρκειας αυτού, οι συμμετοχές δεν θα είναι πλέον δυνατές και οι τυχόν ήδη γενόμενες θεωρούνται αυτοδικαίως ανύπαρκτες και ουδέν επάγονται αποτέλεσμα, ούτε δεσμεύουν πλέον οποιονδήποτε, θεωρούμενες νομίμως ανακληθείσες και αυτοδικαίως ανύπαρκτες. Στην περίπτωση αυτή οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό αποδέχονται ανέκκλητα ότι δεν αποκτούν δικαίωμα ή απαίτηση κατά του BSFS, ούτε νομιμοποιούνται να ζητήσουν είτε τη συνέχιση του λήξαντος Διαγωνισμού, είτε άλλη περαιτέρω αποζημίωση.

15. Το BSFS διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει/ακυρώσει οποτεδήποτε τον Διαγωνισμό, ή να αντικαταστήσει τα Δώρα, με δώρα άλλης ή ίσης αξίας ή να μεταβάλλει την χρονική του διάρκεια ή/και οποιονδήποτε όρο αυτού οποτεδήποτε, εφόσον αυτό απαιτείται κατά την εύλογη κρίση της.

16. Η έγκυρη συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του παρόντος. Οι συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, παρέχουν στο BSFS τη συναίνεση για τη χρήση και την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που τους αφορούν, για την εξυπηρέτηση των σκοπών του Διαγωνισμού και την συμμετοχής τους στην κλήρωση.

17. Μετά την εκπνοή της Διάρκειας του Διαγωνισμού και της διανομής των Δώρων κατά τα προαναφερόμενα, κάθε υποχρέωση του BSFS παύει να υφίσταται. Το BSFS δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι των Συμμετεχόντων που δεν αναφέρεται ρητώς στους παρόντες όρους του Διαγωνισμού.

18. Οι όροι του διαγωνισμού είναι επίσης διαθέσιμοι στη ιστοσελίδα https://www.bsfs-piraeus.eu/minecraft/

19. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό ερμηνεύεται ως ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής

20. Το BSFS διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώνει μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας www.bsfs-piraeus.eu καθώς και με οποιονδήποτε μέσο επικοινωνίας κρίνει απαραίτητο, τα ονόματα των νικητών πχ Facebook, Instagram κτλ. Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες δίδουν τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεσή τους για την ανωτέρω ανακοίνωση των ονομάτων τους.

Steve Minecraft
Minecraft Logo

Οδηγίες Εγγραφής

Για τη συμμετοχή σου στο παιχνίδι πρέπει να εγγραφείς σε αυτήν την σελίδα με το username σου στο Minecraft  (ή  άλλο μοναδικό username), τη διεύθυνση email σου καθώς και το ονοματεπώνυμό σου, ώστε να λάβεις το δώρο σου.

Μετά την εγγραφή θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να ενεργοποιήσεις τη συμμετοχή σου στο παιχνίδι.

Οδηγίες θα σου σταλούν μέσω e-mail 24-72 ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Απαιτείται Minecraft Java Version 1.16.5.

Οδηγίες Σύνδεσης

Για να συνδεθείς και να παίξεις στο Minecraft θα πρέπει να έχεις συνδεθεί στο Minecraft launcher σου με το username που έχεις δηλώσει, κατόπιν πατάς το κουμπί Multiplayer, όπου θα βρεις την καρτέλα Servers. Εκεί πατάς το κουμπί Add Server και στο πεδίο διεύθυνσης πληκτρολογείς το όνομα του server που θα λάβεις στις οδηγίες. Μόλις ο server είναι online, πατάς Join Server.

Απαιτείται Minecraft Java Version 1.16.5.

Έργο BeSecure-FeelSecure (BSFS)

Μια πόλη ασφαλής είναι μια πόλη όμορφη. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για τους πολίτες, ώστε όχι μόνο να είναι, αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Πειραιάς έχει αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων καινοτόμων παρεμβάσεων με σκοπό την βελτίωση της αστικής ασφάλειας. Η αναβάθμιση παιδικών χαρών, ο εξωραϊσμός βανδαλισμένων χώρων, αλλά και η διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την ασφάλεια σε μαθητές και επαγγελματίες της πόλης είναι μόνο κάποιες από τις δράσεις χωρικές ανάπλασης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο του έργου BeSecure-FeelSecure.

Οι σημαντικότερες προκλήσεις όμως, προκειμένου να βελτιωθεί η αστική ασφάλεια, αλλά και να αισθάνονται οι άνθρωποι του Πειραιά ασφαλείς, είναι η εμπιστοσύνη στον διπλανό, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στην πρόληψη παραβατικών καταστάσεων.

Στην προσπάθεια να ενισχυθεί η συλλογική πρόληψη της παραβατικότητας, οι πολίτες του Πειραιά θα μπορούν να κατεβάσουν την mobile εφαρμογή CURiM. Μέσω αυτής, θα μπορούν να δημιουργήσουν τοπικά κοινωνικά δίκτυα, να ανταλλάσσουν πληροφορίες με θέματα σχετικά με την ασφάλεια της γειτονιάς τους και να ζητούν βοήθεια από τους συμπολίτες τους.

CURiM logo
BSFS Be Secure Feel Secure
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept